Borcanasul cu orez

de epurasha2bb in Mancaruri de legume, 13 Aug 2010 | 3370 vizualizari

 

m-am jucat eu odata cu orezul si m-am gandit sa umplu un borcanas din ardei cu orez.:)

 

INGREDIENTE

  •        3-4 bucati de ardei gras rosu mare
  •       cateva felii de sunca de pui
  •       1 cana orez
  •       1 fir ceapa verde
  •       marar verde
  •       3-4 morcovi tineri si dulci
  •       ulei
  •       sare
  •       curry


Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Borcanasul cu orez:

Se fierbe orezul in apa  cu sare. Separat, se fierb si morcovii in apa fara sare si cand s-au inmuiat se fac piure cu pasatorul. Apoi se scurge bine orezul de apa si se amesteca cu 2-3 linguri din piureul de morcovi. Se pune intr-o craticioara un pic de ulei si se caleste putin de tot ceapa verde, cat sa se inmoaie putin dar sa nu piarda culoarea. Se adauga si sunca bucatele si apoi amestecul de orez cu morcovi si se mesteca usor cu lingura din cand in cand.

Cand s-au omogenizat bine se adauga si mararul tocat si praful de curry si se mai lasa 1 minut. Se taie un capac la ardeiul gras si se scobeste bine de seminte. Se umplu ardeiul cu compozitia racita si se serveste cu capacelul deasupra.

 Puteti face o floricica din sunca pentru ornament.

Daca ti-a placut reteta noastra "Borcanasul cu orez" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de mazare cu ardei reteta simpla si gustoasa